fbpx
Сьогодні
20:56 30 Кві 2021

У Зеленського відреагували на марш до річниці створення СС "Галичина"

Фото: hromadske

У Офісі Президента засудили марш до річниці створення СС "Галичина" у центрі Києва.

Про це йдеться у заяві, опублікованої на сайті установи.

"Категорично засуджуємо будь-які прояви пропаганди тоталітарних режимів, зокрема націонал-соціалістичного, та спроби переглянути правду про Другу світову війну. Не було й не могло бути жодного українського інтересу в тому, що нацисти намагалися використовувати людей на захоплених територіях заради своїх цілей. Розгром нацизму був перемогою для нашого народу. Українці разом з іншими народами вибороли право на життя", – йдеться у заяві.

У Офісі Президента підкреслили, що МЗС вже заявило про засудження будь-яких проявів глорифікації військ "Ваффен-СС" і нагадало, що пропаганда тоталітарних режимів заборонена в Україні. "Партнери нашої держави вже поінформовані про те, що порушення відповідного законодавства в Україні матимуть логічні наслідки для будь-якої особи, яка в цьому винна", – зазначили у Зеленського.

У Офісі Президента наразі очікують від Національної поліції та Міністерства внутрішніх справ України "встановлення всіх обставин того, що відбулося, та притягнення до відповідальності всіх винних у порушенні закону".

Також від голови КМДА Віталія Кличка очікують проведення перевірки системи погодження масових акцій у столиці та повного звіту перед громадою Києва про те, чому стало можливим проведення цього так званого маршу.

"Підкреслюємо, що влада в будь-якому цивілізованому місті не повинна миритися з тим, що організатори подібних акцій мають змогу ввести в оману як правоохоронців, так і очільників міста щодо своїх справжніх цілей", – підкреслили в ОП.

Як повідомляла Рубрика, 28 квітня у Києві відбувся марш до річниці створення СС "Галичина".

Голова Українського інституту національної пам'яті Антон Дробович назвав "неприпустимим для європейської країни" прославлення військ СС. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: