fbpx
Сьогодні
15:42 30 Кві 2021

Стали відомі подробиці візиту Держсекретаря США в Україну

English version here

Фото: state.gov

Державний департамент США опублікував деталі візиту Ентоні Блінкена в Україну.

Про це повідомляє "УНН" з посиланням на заяву Держдепу.

"Держсекретар відправиться до Києва, Україна, 5-6 травня, де він зустрінеться з президентом Зеленським, міністром закордонних справ Кулебою, іншими офіційними особами і представниками українського громадянського суспільства, щоб підтвердити непохитну підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України перед обличчям триваючої агресії Росії", — йдеться в заяві.

Повідомляється, що Блінкен також буде "заохочувати подальший прогрес в порядку денному інституційної реформи України, особливо в боротьбі з корупцією, яка має ключове значення для забезпечення демократичних інститутів України, економічного процвітання і євроатлантичного майбутнього".

Як повідомляла Рубрика, сам Державний секретар США Ентоні Блінкен повідомив у інтерв'ю, що вирушить в Україну наступного тижня.

Раніше телеканал CNN повідомляв, що візит Блінкена до Києва повинен продемонструвати союзникам США по НАТО, що Вашингтон не має наміру відмовлятися від жорсткого курсу щодо Москви на запланованій на літо зустрічі лідерів двох країн.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: