fbpx
Сьогодні
12:20 29 Кві 2021

Очолити "Нафтогаз" Вітренка покликали Шмигаль та Зеленський

Новий голова правління "Нафтогазу" Юрій Вітренко заявив, що очолити НАК йому запропонували президент Володимир Зеленський та прем'єр Денис Шмигаль.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Це не було моєю ініціативою. Просто коли стало зрозуміло, що план призначити мене першим віце-прем'єром – міністром енергетики через об'єктивні і суб'єктивні причини не вдається реалізувати, тоді керівництво країни – і президент, і прем'єр-міністр – запропонували розглянути такий варіант", – зазначив Вітренко.

За його словами, це буде вже п'яте чи шосте його повернення в компанію.

"Чесно кажучи, я (в 2020 році – ред.) вже вирішив, що все: перевернута сторінка моєї роботи в "Нафтогазі". Але виявилося, що це не так просто. Я з "Нафтогазу" йшов у 2003-му році, потім в 2005-му, потім в 2008-му, в 2009-му ..,. – тобто разів п'ять, і кожен раз думав, що точно це вже востаннє. Але, як бачите, виявилося, не в останній раз", – додав він.

Вітренко сказав, що з нинішнім призначенням все вирішувалося в лічені години.

При цьому, він відкинув припущення, що фактор його складних відносин з Кооболєвим міг зіграти певну роль у зміні голови правління "Нафтогазу".

"Якби це було так, то могло б спрацювати набагато раніше", – сказав Вітренко.

За його словами, протиріччя з Коболєвим виникли через те, що він почав ставити голові правління питання, не виносячи їх на публіку, про проблеми в роботі компанії, її неефективність та необхідність міняти підходи по низці напрямків.

"Я відзначав ще в 2018 році, що треба міняти "Нафтогаз", тому що якщо нічого не робити, то "Нафтогаз" стане збитковим", – заявив новий глава правління компанії.

"Це не було якоюсь моєї персональної мрією. Я просто це роблю (приймаю пропозицію очолити НАК – ред.), тому що розумію відповідальність. Це може пафосно звучить, але компанія для мене рідна. Мені завжди було боляче дивитися на якісь проблеми "Нафтогазу", що по інших напрямках не було тих успіхів, на які можна було б розраховувати", – пояснив Вітренко свою мотивацію.

Як повідомляла Рубрика, 28 квітня нардеп від "Слуги народу" написала, що Кабмін звільнив голову "Нафтогаз Україна" Коболєва.

У ЗМІ одразу з'явилась інформація, що новим керівником "Нафтогазу" стане Юрій Вітренко.

При цьому Андрій Коболєв сказав, що дізнався про звільнення з новин.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: