fbpx
Сьогодні
15:43 29 Кві 2021

До кінця року вдасться вакцинувати не менше 70% населення, – Ляшко

English version here

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко, який здійснив 29 квітня робочу поїздку до Одеської області, вважає, що до кінця 2021 року вдасться вакцинувати не менше 70 відсотків населення України.

Про це повідомляє "Укрінформ".

Водночас головсанлікар звернувся до жителів Одещини і всіх українців з проханням – дотримуватися карантинних обмежень під час травневих свят

"Мета мого візиту – подивитися, як в області розпочали вакцинацію, чи належно підготовлені пункти вакцинації. Побувавши у Подільську, Любашівці, Роздільній, пересвідчився: всі пункти готові, є вакцини і сформовані списки як мінімум на 50 людей на добу", – зазначив Ляшко, виступаючи на засіданні колегії облдержадміністрації.

"У цілому нарощенням темпів вакцинації на Одещині я задоволений – за минулу добу в регіоні зроблено 2683 щеплення", – наголосив головсанлікар, зауваживши, що вся вакцина, яку доставлено в Україну, безпечна.

"Зараз медики роблять 70 тисяч щеплень на добу, а до кінця 2021 року хочемо вакцинувати як мінімум 70 відсотків населення України – це 48 млн уколів", – сказав Ляшко.

На його думку, якщо об'єднати зусилля, можна робити щодоби і 100, і 200 тисяч щеплень.

Ляшко акцентував, що багато залежить від налагодження комплексної роботи органів влади та медичних закладів. За його словами, наразі є питання до кожного регіону.

Головсанлікар також звернувся до жителів Одещини і всіх українців з проханням – дотримуватися обмежень адаптивного карантину під час травневих свят.

Якщо буде багато порушень, одеситам доведеться повернутися в червону зону.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: