fbpx
Сьогодні
22:57 29 Кві 2021

У Києві з дворів та вулиць прибрали 36 тисяч шин

У Києві з першого квітня демонтували понад 36 тисяч автомобільних покришок з прибудинкових територій житлових будинків, якими прикрашали райони та які слугували протипаркувальними засобами у зелених зонах.

Про це стало відомо з відповідей на запити «Радіо свобода».

Деякі столичні райони вже демонтували значну кількість шин та передали їх на утилізацію підприємствам, із якими підписані договори, та які мають на це спеціальну ліцензію. Серед лідерів за кількістю – Святошинська РДА, де прибрано понад 14 тисяч шин, починаючи з початку року.

Зокрема, у Голосіївському районі вивезли 3 938 використаних автопокришок. Договір про утилізацію укладено із компаніями «Центр управління відходами» та «Вторенергія». Дарницька РДА не надала однозначної відповіді, чи прибирають шини в районі.

Водночас, держадміністрація звернулась до КМДА з проханням дозволити у якості пілотного проєкту на безоплатній основі підписати меморандум з можливими операторами з утилiзацiї автомобільних шин.

У Деснянському районі вивезли 7 500 автопокришок для подальшої утилізації, яку здійснюватимуть компанії «Бориспільський завод гумовотехнічних виробів», «Юрліцо», «Еко-Енергопром». Це єдина районна держадміністрація, яка залучила бізнес до прибирання шин та облаштування благоустрою району. Там шини вивезли на переробку підприємству ТОВ «Ніка скай». У такий же спосіб планують до кінця весни прибрати стихійні сміттєзвалища.

У Дніпровському районі вивезли 3 880 шин. Діють два договори на вивезення шин: з компаніями «Укрбіоекологія» та «Альфа Екологія».

Оболонська РДА не повідомила кількість прибраних шин. Район уклав договір з вилучення відходів із ТОВ «Екологічні інвестиції».

У Печерському районі вивезли 1 462 використані шини. Наразі їх тримають на території комунального підприємства «Шляхово-екскплуатаційне управління з ремонту та утримання автомобільних шляхів та споруд на них Печерського району».

Подільська РДА також не надала кількість вивезених шин. Там зібрані автопокришки тимчасово зберігають на територiї виробничої бази на вулиці Дмитріській для подальшої утилiзації. Договір про такі послуги укладено з ТОВ «Екологічні інвестиції».

У Святошинському районі прибрали та вивезли найбільшу кількість шин – 14 150. Договір про утилізацію підписано з компанією «Екологічні інвестиції».

Найменше шин прибрали в Солом'янському районі. Зокрема, там демонтували близько 100 шин, які зберігаються біля господарських будівель (сміттєзбірників). Оскільки тарифом, які сплачують кияни керуючим компаніям, утилізація не передбачена – комунальники «шукають можливості для зазначених заходів».

У Шевченківському районі зібрали 5 120 автомобільних шин. Договір про утилізацію підписано з компанією «Утільвторпром», підприємству вже передали з цією метою 142 шини.

У той час як у місті масово прибирають вживані автомобільні покришки з подвір'їв, містяни почали звертати увагу на звалища покришок на околицях столиці, переважно на лівому березі.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: