fbpx
Сьогодні
22:33 29 Кві 2021

"Схеми" виявили понад 20 представників "Слуги народу", які ігнорують карантин

Фото: пресслужба "Слуги народу"

Народні депутати від монобільшості й ще принаймні два десятки представників президентської політсили в Київській області нехтували жорсткими карантинними обмеженнями, запровадженими на час локдауну.

Про це йдеться у розслідуванні проєкту "Радіо свобода" "Схеми.Корупція в деталях".

Фігуранти розслідування, як зазначається, неодноразово відвідували ресторани – просто в урядовому кварталі – тоді, коли ті могли працювати лише на доставку й на виніс. Або ж влаштовували масові зустрічі на понад 20 учасників, у конференц-залі готелю на території елітного комплексу в Конча-Заспі.

Такі дії підпадають під заборону відповідно до карантинних обмежень для «червоної зони».

Так, 8 квітня журналісти помітили біля ресторану «Адріатік» автомобіль "слуги народу" та голови комітету Верховної Ради з питань бюджету Юрія Арістова. О 21-ій знімальна група зафіксувала, як нардеп Юрій Арістов залишив ресторан через кухню. Пізніше заклад полишили ще кілька гостей. Майже всі вони були без масок.

20 квітня журналісти помітили понад десяток преміум-авто біля комплексу Koncha Zaspa Park на Обухівській трасі. Близько 19-ї гості почали роз'їжджатися.

Серед тих, хто був присутній на зустрічі, були депутат Київської обласної ради від «Слуги народу» Олексій Мешков, депутат від «Слуги народу» Вадим Геращенко, його син, депутат Бучанської міськради від президентської партії Микита Геращенко, народний депутат, заступник керівника президентської фракції у ВР Артем Культенко та інші.

Нагадаємо, що журналісти "Схем" нещодавно опублікували докази того, що попри карантинні заходи в Києві нардеп Микола Тищенко провів вечірку 18 квітня.

Згодом у партії "Слуга народу" вирішили, що нардеп Тищенко має сплатити за порушення карантину "максимальний штраф, передбачений законодавством".

Однак голова "Держпродспоживслужби" Києва заявив, що штраф за вечірку народного депутата від "Слуги Народу" Миколи Тищенка у розпал карантину платитиме адміністрація ресторану та готелю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: