На Великодні свята в Україні будуть хмари, дощ, вітер та трошки сонця

Субота 1 травня – спогад про поховання Ісуса Христа – в Україні хмарно, +15…+18° С, на сході та півдні до +21° С, у високогір'ї Карпат +6…+12° С, місцями дощі.

У великодню ніч очікується температура повітря +5…+9° С в центральній, північній, східній частині України, на заході та півдні країни до +13° С, можливі грози, під час грози пориви вітру.

У свято Великодня в Україні – перемога тепла над холодом, благодатні теплі дощі, буйне цвітіння садів. Температура повітря +18…+21° С, у Закарпатті до +23° С, у високогір'ї Карпат +15° С, часом дощі, дощі з грозами, пориви вітру до 5 м/сек. 2 травня почуємо великодні передзвони на честь Христового Воскресіння після семиденного мовчання, дзвони благотворно впливають на організм, за допомогою акустичних биттів здійснюється позитивний хвильовий вплив.

У понеділок, 3 травня – початок Світлої седмиці, яка теж вважається святковою, з урочистими богослужіннями та хресним ходом: на сході України ще буде вище 20° С градусів тепла, на решті території вже похолодає до +15…+18° С.

Травень очікується з нестійкою температурою, можливі короткочасні похолодання, вітер, наступний тиждень нам це продемонструє. Місяць буде з нестабільною, мінливою і тому небезпечною погодою. Очікуються сильні дощі, вітри та значні перепади температур.

На заході країни в суботу вночі +8…+12° С, вдень до +19° С, атмосферний тиск вище норми. У Львівській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях можуть бути дощі, подекуди з грозою. У пасхальну неділю буде хмарно з проясненнями, очікується підвищення температури повітря до +22° С, вдень можливий дощ. Новий тиждень почнеться з похолодання до +14 …+16° С вдень, буде хмарно, місцями дощі, сильний вітер.

У Закарпатті 2 травня температура повітря підніметься до +21° С, а 3 травня знизиться до +14° С. У передвеликодній і великодній день хмарно з проясненнями і дощі, на початку нового тижня теж похмура погода, але опадів не передбачається.

У південних регіонах в передвеликодній день буде до +20° С, Великдень відзначиться комфортною теплою погодою до +22° С, переважно без опадів. У понеділок 3 травня температура повітря ще залишається досить високою +19…+22° С, але очікується посилення вітру, можливі опади. З вівторка прогнозується похолодання при ясній погоді. Температура води у Чорному морі +9° С.

На сході України з суботи до понеділка температура повітря буде підвищуватися з +19° С до + 23…+26° С, проте у вівторок обрушиться до +14…+18° С. У пасхальну неділю опади малоймовірні. У понеділок, 3 травня може бути посилення південного вітру до 8 м/с, можливі опади.

У Харкові передвеликодній день буде похмурим і дощовим, температура +13…+19° С. На Великдень буде часто виглядати сонечко, максимальна температура +20° С, посилення південно-східного вітру до 5 м/сек. 

У північних та центральних регіонах у суботу, 1 травня температура повітря вночі +10…+12° С, вдень +17…+18° С, у Кіровоградській та Черкаській областях до +21° С.

На Великдень найвищу температуру покаже термометр в Кіровоградській області +23° С, найнижчу в Чернігівській +17° С. Буде хмарно з проясненнями, очікуються грозові дощі.

У Києві в перший день травня + 11…+18° С, сонечко буде виглядати часто. У пасхальну неділю буде хмарно, вдень очікується дощ, можливо з грозою, для святкування на природі погода не найкраща.

Другий день Великодня буде хмарним з невеликими проясненнями, температура до +17° С. Потужний західний вітер посилиться у другій половині дня та може досягати швидкості 10 м/сек.

Свіжі дописи

  • Що відбувається

5 головних рішень тижня — жіночий підрозділ управління БПЛА та окопний РЕБ PARASOL

Щосуботи "Рубрика" пропонує короткий дайджест ТОП-5 рішень тижня, які наближають перемогу України: ✈️ Із уламків… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Російське зло навіть напередодні Великодня не зменшує свого прагнення нести руїни, – Зеленський

Під час вечірнього звернення Президент України Володимир Зеленський наголосив, що сьогодні протягом усієї доби було… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Генштаб: на Авдіївському напрямку захисники відбили 18 ворожих атак, за добу на фронті зафіксовано 74 боєзіткнення

Збройні сили України продовжують утримувати позиції та відбивають штурми російських підрозділів на кількох напрямках. Оперативна… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

У російському полоні перебувають 32 українських медійники: ведуться переговори щодо їх повернення

Виконувач обов'язків міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв заявив, що у російському полоні перебувають 32… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Ракетний удар по Харкову: кількість постраждалих збільшилася до шести осіб

Через сьогоднішній ворожий обстріл Харкова постраждало вже шість людей. Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

У Національному музеї Львова відкрили виставку полотен, на яких українські регіони представлені в жіночих образах

У Національному музеї ім. А. Шептицького у Львові відкрили виставковий проєкт «Україна крізь віки». Виставку… Читати більше

Saturday May 4th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.