fbpx
Сьогодні
20:32 29 Кві 2021

Коболєв назвав своє звільнення нелегітимним, у Кабміні відповіли

Ексочільник Нафтогазу Андрій Коболєв вважає, що його звільнили незаконно.

Про це він розповів у інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

"Я не вважаю, що рішення Кабінету Міністрів було легітимним. Я вважаю, що це рішення ставить хрест на корпоративній реформі. Це важливо не лише для Нафтогазу чи для мене персонально, це важливо для всієї системи корпоративного управління", – сказав він.

За його словами, рішення матиме серйозні наслідки для динаміки відносин в органах корпоративного управління інших компаній.

"Фактично цим рішенням акціонер в особі Кабінету Міністрів зробив певним чином безпрецедентну річ – він де-факто сказав усім керівникам державних компаній: "Наглядова рада більше не важлива. Неважливо, що вони думають, оскільки вас оцінюю і призначаю-звільняю я". Якщо ця історія залишиться в поточному стані – це означає, що наглядова рада для менеджменту будь-якої компанії тепер ніхто", – пояснив Коболєв.

Міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов прокоментував рішення уряду у себе в Telegram.

"У ситуації з НАК "Нафтогаз" збитки та невиконання планів по зростанню видобутку газу – факт нашої реальності. В такій ситуації уряд не мав права на бездіяльність", – написав він.

На його думку, Кабінет міністрів дотримався процедури.

"Було ухвалено рішення про перезавантаження наглядової ради, був змінений керівник, наглядова рада продовжить працювати, від цього інституту ніхто не відмовляється", – підсумував урядовець.

Як повідомляла Рубрика, 28 квітня нардеп від "Слуги народу" написала, що Кабмін звільнив голову "Нафтогаз Україна" Коболєва.

У ЗМІ одразу з'явилась інформація, що новим керівником "Нафтогазу" стане Юрій Вітренко.

При цьому Андрій Коболєв сказав, що дізнався про звільнення з новин.

Потім стало відомо, що Вітренка призначили новим головою "Нафтогазу".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: