fbpx
Сьогодні
11:34 28 Кві 2021

Зустріч з Путіним має відбутися на території, яка уособлює мир та діалог, – Зеленський

English version here

Зустріч з Путіним, для початку, має відбутися на території, яка уособлює мир та діалог. Рим або Ватикан могли б бути оптимальним місцем з усіх точок зору.

Про це заявив Зеленський у інтерв'ю італійській газеті "La Repubblica", передає Рубрика.

Президент сказав, що справжнього прямого спілкування між Україною та Росією давно не було. На його думку, правильно підібране місце для проведення надзвичайно складного діалогу про мир посприяє вирішенню питання.

"Ватикан – справді ідеальне місце для діалогу про мир. Святий Престол – це ж глобальний моральний авторитет, який завжди ефективно виконує роль посередника, оскільки є неупередженим і викликає довіру всіх учасників конфлікту. Саме з цієї причини до Апостольської столиці часто в історії зверталися задля вирішення конфліктів між державами та розбудови мирного майбуття.

Це й авторитет, і щире бажання допомогти, і гарантії відповідальності. Папа Римський за своїм покликанням є пророком миру. У цьому Ватикан відрізняється від інших світових гравців: він залишається виключно моральною силою і завжди діє незацікавленим чином, не маючи військово-політичних або економічних інтересів.

Посередник з таким авторитетом може надати тієї впевненості, якої не вистачає нашим спробам домовитись. Звичайно, місце зустрічі має викликати довіру обох сторін. Тоді це буде ефективно, і ми дійсно зможемо говорити по суті", – сказав Зеленський.

Як повідомляла Рубрика, в інтерв'ю Financial Times Зеленський заявив, що місце зустрічі з Путіним не так важливе, як її зміст, а також, що не збирається говорити з терористами, тобто з представниками ОРДЛО.

Також відомо, що Зеленський доручив керівнику свого офісу Андрію Єрмаку домовлятися із представниками Адміністрації президента РФ про можливу зустріч із президентом Путіним.

27 квітня голова Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що дата і місце переговорів президентів України та Росії Володимира Зеленського та Володимира Путіна поки невідомі, але переговори будуть змістовними.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: