fbpx
Сьогодні
19:40 28 Кві 2021

Зеленський ще у жовтні планував зустрітися з Путіним, - дипломат

Представники президента України Володимира Зеленського ще в жовтні минулого року обговорювали з Ватиканом можливість провести там зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним.

Про це на телеканалі "Україна 24" розповів український дипломат Валерій Чалий.

"Я знаю, що такі дискусії велися представниками президента України, Андрієм Єрмаком. У жовтні минулого року була закрита зустріч, де були присутні не тільки співробітники українського посольства при Святому Престолі, а й перекладачі. Це була зустріч з секретарем Святого Престолу П'єтро Пароліном, який є впливовою особою і може порадити папі Франциску піти на такий крок. З того часу ніякої інформації не було", – повідомив дипломат.

Чалий припустив, що "заява президента базується вже на домовленостях".

"Не хотілося б, щоб у Ватикані про це "раптово дізналися", як сьогодні прокоментував прес-секретар російського президента Пєсков. Потрібно, щоб такі речі були готові перед заявами", – заявив він.

При цьому Чалий зазначив, що Україна давно не має свого посла при Святому Престолі, тому забезпечення дипломатичної підтримки такої зустрічі може стати проблемою.

"Теоретично це можливо, але постає питання – а навіщо? Місце – це другорядне питання, головне – чи готова Україна?", – додав дипломат.

Як повідомляла Рубрика, в інтерв'ю Financial Times Зеленський заявив, що місце зустрічі з Путіним не так важливе, як її зміст, а також, що не збирається говорити з терористами, тобто з представниками ОРДЛО.

Також відомо, що Зеленський доручив керівнику свого офісу Андрію Єрмаку домовлятися із представниками Адміністрації президента РФ про можливу зустріч із президентом Путіним.

27 квітня голова Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що дата і місце переговорів президентів України та Росії Володимира Зеленського та Володимира Путіна поки невідомі, але переговори будуть змістовними.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: