fbpx
Сьогодні
22:36 28 Кві 2021

У ТКГ заявили, що варто очікувати позитивних новин щодо перемир'я на Донбасі в найближчі дні

На засіданні Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу 28 квітня сторони не змогли узгодити текст спільної заяви про великоднє перемир'я, однак позитивних новин слід чекати в найближчі дні.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" повідомив радник української делегації в ТКГ Олексій Арестович.

"Тільки що завершилося засідання Тристоронньої контактної групи, воно має такі амбівалентні результати. В чому сенс? Перше – всі сторони погодилися, що потрібно встановлювати великоднє перемир'я. І ми його намагалися встановити шість годин поспіль. Ми не домовилися, бо не погодили остаточний текст спільної заяви. Там є чутливі місця, які повинні бути дуже точними. Але ми повністю пройшлися по нашому і російському варіанту документа. Можу неофіційно від себе додати, що ще години нам би вистачило домовитися. Але справа до ночі, вирішили, що, можливо, ще додатково збереться ТКГ або підгрупа з безпеки", – сказав він.

За словами Арестовича, "завтра-післязавтра можна чекати позитивних новин".

"Не хочу давати багато надій, але точно запевняю, що всі хочуть великоднього перемир'я, ідею узгодили, майже узгодили документ, домовилися, це смішно звучить, далі домовлятися", – зазначив радник української делегації в ТКГ.

Нагадаємо, що 28 квітня відбулося засідання ТКГ, у ході котрого сторони погодилися продовжити роботу щодо вжиття додаткових заходів із вдосконалення механізму виключення порушень режиму припинення вогню.

Раніше депутат від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко повідомив, що ТКГ не змогла ухвалити встановлення перемир'я на Донбасі на Великдень.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: