fbpx
Сьогодні
11:53 28 Кві 2021

Одна з причин ескалації на сході – санкції РНБО проти каналів Медведчука, – Потураєв

Санкції РНБО проти телеканалів, пов'язаних з одним із лідерів ОПЗЖ Віктором Медведчуком, стали однією з причин ескалації збройного конфлікту на Донбасі.

Про це заявив голова комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики, нардеп від СН Микита Потураєв, передає "Укрінформ".

"Санкції точно стали однією з тих причин, через які зараз відбувається ескалація на сході України. Усе має ціну. Коли президент України пішов на такі жорсткі дії, було зрозуміло, що відповідь з боку Росії однозначно буде. Вона прийшла у вигляді понад сотні тисяч російських військ на наших кордонах", – сказав нардеп.

При цьому Потураєв заявив, що медійний ландшафт України змінився на краще.

Він додав, що закриття "каналів Медведчука" стало "позитивним сигналом для українського журналістського середовища".

Як повідомляла Рубрика, 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від того ж дня про застосування санкцій проти нардепа Тараса Козака та телеканалів з орбіти кума Путіна Віктора Медведчука – "112 Україна", NewsOne, ZIK.

Загострення на сході почалося у березні, коли головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак у Верховній Раді повідомив, що уздовж державного кордону України розміщені 28 батальйонних тактичних груп озброєних сил РФ.

В ЄС уточнили,  що Росія зосередила на кордоні з Україною понад 100 тисяч військових.

Пізніше аналітики ICG заявили, що російських військ біля кордону з Україною недостатньо для масштабного наступу.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: