fbpx
Сьогодні
12:08 28 Кві 2021

Зроблю міністром освіти: наукового керівника нардепа Киви звільнили

Наукового керівника народного депутата від "ОПЗЖ" Іллі Киви, який допомагав йому із дисертацією, звільнили з роботи.

Про це повідомляє "Громадське".

"Хтось просто через свою самозакоханість брудно відіграється на наукових керівниках, на тих людях, які дали мені можливість захистити дисертацію. Вони просто виконували свою роботу", — сказав депутат.

Ілля Кива уточнив, що звільнили його наукового керівника сьогодні, 28 квітня.

"Я йому сказав, щоб він не переймався. Прийдемо до влади — зроблю міністром освіти", — додав Кива.

Зазначимо, що науковим керівником Киви був доктор наук із державного управління, перший заступник директора Всеукраїнської громадської організації "Центр досліджень проблем публічного управління" Володимир Гурковський.

Як повідомляла Рубрика, 24 березня стало відомо, що народний депутат Ілля Кива претендує на ступінь кандидата наук з державного управління.

Тема дисертації – "Механізм впливу громадянського суспільства на державне регулювання правоохоронної діяльності (на прикладі країн ЄС та України)" (спеціальність 25.00.02 – механізми державного управління).

Захист відбувався 26 квітня. При цьому журналістів УП, "5 канал", "24 канал" та Данила Мокрика не пускали на нього, нібито через карантинні обмеження.

Натомість без проблем пройшли журналісти заборонених телеканалів "112" та "NewsOne", представники "Громадське", "1+1". На очах УП  до закладу зайшли двоє журналісток каналу "Перший незалежний", який створили після санкції проти "112" та "NewsOne".

При цьому Кива зазначив, що його супроводжують "аспіранти й студенти, щоб не допустити провокацій", які були схожі на охорону, але охороною він їх не називав.

Відомо, що Киві задали запитання про суть поняття "демократичний євроінтегрований державний управлінський апарат". У відповідь депутат заявив, що "запитання зрозумів повністю", але пообіцяв відповісти на нього в наступній науковій роботі.

Попри це Кива став кандидатом наук із державного управління. Члени комісії проголосували одностайно: всі 13 — за.

Сьогодні стало відомо, що Кива додав до своєї кандидатської дисертації довідку з підробленим підписом, а серед підтверджень апробації своєї роботи вказав неіснуючі матеріали науково-практичних конференцій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: