fbpx
Сьогодні
16:36 28 Кві 2021

"Манхеттен в Києві не потрібен": Кличко пояснив, як бореться з незаконною забудовою

Фото: factor-news.info

Мер Києва Віталій Кличко розповів, як київська влада бореться з незаконною забудовою столиці.

Про це пише "Україна 24".

"Це комплексне питання, яке потрібно вирішувати, це не один крок. Можу запевнити кожного: нам потрібно зробити все, що від нас залежить, щоб зберегти культурну спадщину. Нам не потрібно в центрі міста будувати новий Манхеттен, нам потрібно зберегти те, що ми маємо, це обличчя, це дух нашого міста, якому понад 1500 років", – сказав мер.

Кличко нагадав про недавній скандал зі знесенням історичного будинку по вул. Петлюри і запевнив, що подаються заявки про присвоєння старовинним будівлям відповідного статусу.

"Був скандал, коли без будь-яких дозволів було зруйновано історичну будівлю біля залізничного вокзалу. Ми відкрили кримінальне провадження, але хочу зазначити, що ми подали понад 1,5 тис. заявок до Міністерства культури для того, щоб їх внесли в пам'ятки, що охороняються як спадщина. Сьогодні погодили тільки 23. В цьому напрямку ми однозначно повинні отримувати зворотний зв'язок від міністерства, яке теж несе відповідальність за такі об'єкти. Складна ситуація, багато історичних будівель вимагають реставрації, але нам потрібні законні підстави, щоб зберегти, зробити так, щоб жоден забудовник не зміг зруйнувати історичну будівлю", – сказав Кличко.

За словами мера, йде розробка Генерального плану.

"Зараз ми приймаємо Генеральний план, який чітко зможе показати кожному з жителів міста, яким буде його район, який буде його вулиця через 5-20 років, а що стосується історичної частини, переконаний в тому, що будівництво там має зупинитися і буде виключно зі спецдозволів", – сказав Кличко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: