fbpx
Сьогодні
17:10 28 Кві 2021

КМДА придбала новий пристрій, який виявлятиме "хворі" та аварійні дерева

Фото: kyivcity.gov.ua

Комунальне об'єднання «Київзеленбуд» придбало спеціальне обладнання для діагностики зелених насаджень — імпульсний томограф «арботом». Він допомагає виявляти «хворі» та аварійні дерева.

Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв.

Арботом

Фото: kyivcity.gov.ua

Пристрій дозволяє побачити стан дерева всередині. Спеціалісти «Київзеленбуду» вже розпочали його тестувати. У середньому вони зможуть обстежувати до 20 дерев за день.

За його словами, фахівці зможуть визначати внутрішні пошкодження дерев, здорові вони чи аварійні. У першу чергу, це стосується вікових дерев, які є пам'ятками природи й потребують особливого піклування. Таких дерев у Києві більш як 300.

Ще одним важливим аспектом Пантелеєв називає безпеку. Мовляв, під час сильної негоди бували випадки падіння дерев, які не витримували вітру чи опадів. Це мало негативні, а часом і трагічні наслідки.

«Нове обладнання допоможе вчасно діагностувати зелені насадження, вчасно лікувати або видаляти дерева, що можуть становити потенційну небезпеку». — зазначив заступник голови КМДА.

Арботом

Фото: kyivcity.gov.ua

Що це за пристрій та як він працює?

«Арботом» — це німецьке обладнання, що має датчики, що кріпляться до кори дерева.

Сигнали з датчиків одразу можна виводити на екран ноутбука, де різними кольорами показана томограма стовбура в розрізі та можливі ураження деревини.

Зелений колір — здорова і неушкоджена деревина, червоний фіксує дефекти та ураження.

Арботом

Фото: kyivcity.gov.ua

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: