fbpx
Сьогодні
22:14 28 Кві 2021

Арестович розповів, що на засіданні ТКГ російська сторона дивно себе поводила

Фото: з Фейсбук

На переговорах Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу російська сторона несподівано змінила риторику, прозвучала заява про територіальну цілісність України і необхідність виконання Мінських угод.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" розповів радник української делегації в ТКГ Олексій Арестович.

"Сьогодні стався дуже цікавий момент. Вони зазвичай наполягають на тому, що Росія не сторона конфлікту, щоб Україна мала справу з ОРДЛО. Але сьогодні дуже важлива російська посадова особа включилася, я не буду говорити хто, дипломатичний етикет, і сказала, що "звичайно, ми визнаємо територіальну цілісність України", і що "про республіки не йдеться", що "ми повинні виконувати Мінські домовленості, де є, наприклад, збройні формування ОРДЛО, але немає ОРДЛО як суб'єкта, і давайте рухатися в цьому коридорі далі", – розповів він.

За словами Арестовича, це прозвучало дуже дивно:

"У мене виникло враження, що росіяни мають потребу в домовленості, їм чомусь потрібно домовитися".

Нагадаємо, що 28 квітня відбулося засідання ТКГ, у ході котрого сторони погодилися продовжити роботу щодо вжиття додаткових заходів із вдосконалення механізму виключення порушень режиму припинення вогню.

Раніше депутат від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко повідомив, що ТКГ не змогла ухвалити встановлення перемир'я на Донбасі на Великдень.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: