fbpx
Сьогодні
10:51 27 Кві 2021

Зеленський 3 травня прибуде з офіційним візитом до Польщі

English version here

Президент України Володимир Зеленський 3 травня візьме участь у святкуванні 230-річчя прийняття першої конституції Польщі і проведе переговори з президентом країни Анджеєм Дудою.

Про це після зустрічі у Варшаві із заступником керівника Офісу Президента України Ігорем Жовквою повідомив голова бюро міжнародної політики президента Польщі Кшиштоф Щерський, передає пресслужба президента Польщі.

Як зазначив Щерський, зустріч із Жовквою стосувалася чотирьох тем: взаємних візитів президентів, активності російської армії на сході України і в акваторії Чорного моря, Польського головування в ОБСЄ у 2022 році та підтримки України на форумах НАТО та ЄС.

Читайте також: Стягнення військ РФ до кордонів з Україною: у Польщі заявили, що Путін хоче відновити імперію

За словами Щерського, президент України Володимир Зеленський відвідає Варшаву 3 травня під час святкування 230-річчя прийняття першої польської конституції, а також проведе зустріч з президентом РП Анджеєм Дудою.

Щерський також зазначив, що за оцінкою української сторони анонсоване Москвою відведення російських військ, які останнім часом концентрувалися біля кордонів з Україною, мали характер лише поодиноких перекидань до місць постійної дислокації.

"Техніка, бойові можливості залишилися. Маємо справу з поміркованим рівнем відведення військ. Українська сторона оцінює це як паузу в напруженій ситуації", – повідомив Щерський.

Голова бюро міжнародної політики президента Польщі також поінформував, що Варшава розглядає різні сценарії збільшення ролі ОБСЄ у стабілізації ситуації на сході України. Він додав, що Київ хоче активізувати роль ОБСЄ у цьому процесі.

Крім того, Щерський зазначив, що Польща переконуватиме партнерів по НАТО та ЄС щодо ширшого розвитку відносин з Україною.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: