fbpx
Сьогодні
10:37 27 Кві 2021

Держсекретар США Блінкен прибуде в Україну, – ЗМІ

English version here

Фото: state.gov

Адміністрація президента США Джо Байдена готується відправити держсекретаря Ентоні Блінкена в Україну у травні.

Про це повідомляє телеканал CNN із посиланням на джерело в українському уряді.

"Той факт, що адміністрація Байдена направить свого найбільш високопоставленого дипломата в Україну за кілька тижнів до потенційного саміту (між Байденом і президентом Росії Володимиром Путіним — ред.), дає чіткий сигнал про те, що Вашингтон підтримує східноєвропейську націю та цінує її як союзника", — повідомляє телеканал.

Як повідомляє "Громадське", українські чиновники також сподіваються, що Байден перед можливою зустріччю з Путіним знайде час для зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським.

Джерело вважає, що візит Блінкена стане ще однією нагодою обговорити потенційну зустріч американського та українського лідерів, поки Байден перебуватиме в Європі цього літа.

Як повідомляла Рубрика, перебуваючи 13 квітня із робочим візитом у Брюсселі, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів зустріч із державним секретарем США Ентоні Блінкеном. 

Державний секретар тоді запевнив, що США надалі непохитно стоять на боці України у її протидії російській агресії та боротьбі за відновлення свого суверенітету та територіальної цілісності.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: