fbpx
Сьогодні
22:36 27 Кві 2021

У Верховній Раді розповіли, коли Рада може розглянути питання відставки Степанова

фото: Укрінформ

Заступниця голови депутатської фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук заявила, що питання відставки міністра охорони здоров'я Максима Степанова навряд чи розглядатимуть під час засідання парламенту 29 квітня. До цього питання можуть повернутися у травні.

Про це нардепка заявила в ефірі Громадського радіо.

"Часу до засідання майже не залишилося для проходження усіх процесів, необхідних для підняття питання відставки Степанова. Крім того, у нас не заплановані засідання фракцій до четверга, а заочно ухвалити можливого кандидата на посаду очільника МОЗ ми не можемо. Якщо ж робити ротацію, то одразу необхідно призначати нового міністра, а не виконуючого обов'язки, а для цього призначення необхідні зустрічі з нашою фракцією, з іншими фракціями", – наголосила Кравчук.

Вона додала, що бажано, аби кандидат у міністри охорони здоров'я був знайомий зі станом справ, це не може бути нова людина, адже це може нести певні ризики:

"У нас багато процесів, які вже тривають, зокрема, кампанія з вакцинації. Один з варіантів, кого можуть призначити на місце Степанова – його заступники, але офіційно ніяких кандидатів до фракції «Слуга народу» не заявляли, зустріч із кандидатами у нас не було. Хоча невдоволення загальним керівництвом Степанова, особливо процесом контрактування вакцини, дійсно викликає багато питань у тому числі у нашої фракції", – додала нардепка.

При цьому Кравчук підтвердила, що у разі відставки Степанова, проголосувала б за призначення на його місце головного санітарного лікаря Віктора Ляшка:

"Але це все гіпотетично, тому немає сенсу. Думаю у травні до питання відставки Степанова ще повернемося – тоді буде більше часу для зустрічей та обговорення, матимемо змогу подивитися звіти його роботи. Були плани, озвучені ще наприкінці минулого року, щодо вакцинації. Звіримо факти з планом", – додала нардепка.

На питання, чи не хоче фракція "Слуга народу" викликати Степанова до травня, аби заслухати звіт про його роботу, Кравчук відповіла наступне:

"Поки що таких ідей оформлених не було", – сказала вона.

Нагадаємо, раніше депутат від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко повідомив, що парламент збирається розглянути усунення Максима Степанова з посади голови МОЗ.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: