fbpx
Сьогодні
22:50 27 Кві 2021

Дисертацію Киви можуть направити на повторне рецензування

Дисертацію народного депутата від ОПЗЖ Іллі Киви ще можуть направити на повторне рецензування. Остаточне рішення щодо присудження наукового ступеня Киві буде ухвалювати атестаційна колегія Міністерства освіти і науки України.

Про це повідомила членкиня атестаційної колегії МОН, народна депутатка Юлія Гришина, пише "Радіо Свобода".

За словами Гришиної, після рішення вченої ради, яка підтримала захист кандидатської дисертації Іллі Киви, справа піде на розгляд міністерства. Там її надішлють експертній раді.

"Тобто ще є експертна рада, яка буде перевіряти безпосередньо текст цієї дисертації. І потім, якщо будуть якісь питання, але я так розумію, що враховуючи великий резонанс, може бути така ситуація, що цю дисертацію направлять ще на повторне рецензування в іншу спеціалізовану вчену раду", ㅡ сказала Гришина.

Після цього дисертацію з висновками мають повернути до атестаційної колегії. Там ухвалять остаточне рішення про присудження наукового ступеня.

"Атестаційна колегія має право враховувати різні моменти щодо безпосередньо і процедури захисту, і щодо змісту цієї роботи", ㅡ пояснює Гришина.

Як повідомляла Рубрика, 24 березня стало відомо, що народний депутат Ілля Кива претендує на ступінь кандидата наук з державного управління.

Тема дисертації – "Механізм впливу громадянського суспільства на державне регулювання правоохоронної діяльності (на прикладі країн ЄС та України)" (спеціальність 25.00.02 – механізми державного управління).

Захист відбувався 26 квітня. При цьому журналістів УП, "5 канал", "24 канал" та Данила Мокрика не пускали на нього, нібито через карантинні обмеження.

Натомість без проблем пройшли журналісти заборонених телеканалів "112" та "NewsOne", представники "Громадське", "1+1". На очах УП  до закладу зайшли двоє журналісток каналу "Перший незалежний", який створили після санкції проти "112" та "NewsOne".

При цьому Кива зазначив, що його супроводжують "аспіранти й студенти, щоб не допустити провокацій", які були схожі на охорону, але охороною він їх не називав.

Відомо, що Киві задали запитання про суть поняття "демократичний євроінтегрований державний управлінський апарат". У відповідь депутат заявив, що "запитання зрозумів повністю", але пообіцяв відповісти на нього в наступній науковій роботі.

Попри це Кива став кандидатом наук із державного управління. Члени комісії проголосували одностайно: всі 13 — за.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: