fbpx
Сьогодні
20:31 26 Кві 2021

Україна висилає російського дипломата за принципом взаємності

Міністерство закордонних справ (МЗС) України готується оголосити про висилку російського дипломата у відповідь на дії Москви стосовно співробітника українського посольства.

Про це заявив речник МЗС Олег Ніколенко, пише «Інтерфакс-Україна».

«Таке рішення тільки підтверджує обраний РФ курс на подальше загострення з Україною. Відповідь нашої держави на цю провокацію не забариться. Найближчим часом МЗС оголосить за принципом взаємності про висилку російського дипломата з території України», – сказав Ніколенко.

Він підкреслив, що висилка одного співробітника посольства України в РФ – «чергова провокація російської сторони проти співробітників українських дипломатичних установ в Росії».

«Оголошення дипломата посольства України в Москві "persona non grata" позбавлене логіки, не має під собою ніяких причин», – вказав спікер.

Раніше Росія оголосила співробітника посольства України персоною нон ґрата.

Нагадаємо, вранці 17 квітня у росЗМІ поширилася інформація про затримання у Санкт-Петербурзі консула Генерального консульства України Олександра Сосонюка.

ФСБ Російської Федерації підтвердила затримання консула Генерального консульства України Олександра Сосонюка та зазначила, що його затримали "при передачі закритої інформації з баз російських правоохоронних органів".

Згодом речник МЗС Олег Ніколенко розповів, що українського дипломата протримали у ФСБ декілька годин і наразі він знаходиться в українській дипустанові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: