fbpx
Сьогодні
22:29 26 Кві 2021

МЗС Німеччини назвало причину можливого "замороження" конфлікту на Донбасі

Фото DW

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас вважає, що з перспективою деескалації на російсько-українському кордоні перед нормандським самітом стоїть завдання повернутися до питань реалізації мінських угод. Інакше, на його думку, Донбасу загрожує заморожений конфлікт.

Про це Маас заявив під час онлайн-дискусії Atlantic Talk на тему "100 днів президента Джо Байдена", пише РБК-Україна. 

"Нормандський формат і мінський процес знаходяться в критичній точці, і зараз має дуже швидко стати зрозуміло, чи буде там якийсь рух, чи можуть мінські угоди взагалі коли-небудь бути повністю втілені в життя обома сторонами. Якщо ж ні, це означатиме, що ми маємо справу із замороженим конфліктом, якого ми хочемо не допустити", – заявив глава МЗС Німеччини.

На його думку, робота в нормандському форматі і мінському процесі не знаходиться на" нульовій позначці", оскільки є домовленість про режим припинення вогню, хоча він чим далі, тим більше порушується.

Маас зазначив, що саме та складна ситуація, з якою всі зіткнулися останнім часом на кордоні, є сигналом для всіх сторін в посиленому режимі зайнятися врегулюванням ситуації в рамках нормандського формату і мінського процесу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: