Новини

Стягнення військ РФ до кордонів: у Британії заявили, що Україні зарано розслаблятися

Збройне протистояння України з Росією, навіть у випадку його розширення на нових фронтах, все одно нагадуватиме бої між двома радянськими арміями, хоча й різними за розмірами, між "малою" та "великою".

Тоді як українцям для успішного захисту від загарбників потрібне військо західного зразка, тобто з "командуванням місії", а не з "командуванням контролю", пояснив полковник британської армії у відставці, ексрадник міністра оборони України Глен Грант, пише Еспресо.TV.

"Ваша влада до цього має ставитися серйозно, бо половина армії – ну, не половина, але досить велика частина – жодним чином не готується. Я говорив із людьми з Нацгвардії, з людьми з резерву. Їм не віддають особливих наказів. Ніхто не змінює слабких командирів на сильніших, на тих, що брали участь в бойових діях. Це те що вони (влада – ред.) мали б робити. Вони це немов би не сприймають це серйозно", – сказав полковник.

"Бо якщо поставитись серйозно, Путін це оцінить. І Путін, можливо, зупиниться. Путін повинен відчувати, що він або програє, або все піде настільки погано, що він втратить посаду президента. І єдиний спосіб дати йому це зрозуміти – це переконати його, що вся країна, кожна людина в країні готова. Самих лише розмов недостатньо", – пояснив Глен Грант.

Зокрема, резервісти повинні ледь не щодня тренуватися.

"Після роботи", – зазначив полковник Грант.

Окрім того, на думку полковника, великою проблемою є правильність використання наявних у ЗСУ ресурсів, зокрема, людських.

"У НАТО це називається "командування місією". Командири отримують чіткі завдання і далі ніхто не втручається. Командири виконують свої задачі найкращим чином, як тільки можуть. Українська армія – це досі армія контролю. А армія контролю, як ми бачили в Дебальцево та Іловайську, не встигає за битвою", – наголосив полковник Глен Грант.

Військовий дав поради нинішньому керівництву держави та армії:

"Зняти генералів і поставити замість них комбатів, які вже брали участь у бойових діях і пройшли Дебальцево, Іловайськ і залишилися в армії.

Міняйте старих генералів. Вам потрібне свіже мислення, молоде мислення.

Є 8, 10, 15 дуже добрих офіцерів, переважно полковників, які впораються значно краще, бо вони молодші та швидше думають. Й вони інакше вестимуть солдатів. Це я зробив би першим.

А друге – я б зібрав всіх тих, хто пройшов війну, а тепер сидить в тилу і нічого не робить. Зібрав би в підрозділи, у нормальні підрозділи. Аби вони могли воювати як підрозділи. І таких людей – сотні".

Як повідомляла Рубрика, президент Зеленський заявив, що готовий зустрітись із російським президентом Володимиром Путіним "у будь-якій точці українського Донбасу" та запевнив, що Україна не боїться Росії.

Путін натомість запропонував зустрітися Зеленському в Москві "в будь-який зручний час", але відмовився обговорювати проблему Донбасу.

Свіжі дописи

  • Новини

Міжнародну нагороду “За хоробрість” отримала українська підполковниця поліції Яценко

Дружина Президента Олена Зеленська повідомила, що українська підполковниця поліції Марія Яценко отримала важливу міжнародну нагороду… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Гелікоптер із президентом Ірану здійснив жорстку посадку

Ймовірно, вдень 19 травня вертоліт, який перевозив президента Ірану Ібрагіма Раїсі потрапив в аварію. Про… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

На Харківському напрямку після “затишшя” зранку російські війська знову активізувались

Після "затишшя", яке спостерігалося з ранку 19 травня на Харківському напрямку, ворог знову активізувався. Російські… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

У Харкові дві російські ракети вдарили по цвинтарю та місцю відпочинку, є постраждалі

Удень 19 травня росіяни атакували ракетами Харків. Під ворожим ударом опинилися цвинтар та популярне місце… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

В Україні відзначають День пам’яті жертв політичних репресій: Зеленський із дружиною відвідали “Биківнянські могили”

Сьогодні, 19 травня, в Україні відзначається День пам’яті жертв політичних репресій. Президент Володимир Зеленський із… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Війська рф вдарили ще й по Куп’янському району: від влучань загинули 5 мешканців

Російсько-окупаційні війська 19 травня завдали ударів по Куп’янському району Харківської області: відомо про загиблих та… Читати більше

Sunday May 19th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.