fbpx
Сьогодні
19:52 25 Кві 2021

Стягнення військ РФ до кордонів: у Британії заявили, що Україні зарано розслаблятися

Фото: facebook.com/pavloklimkin.ua

Збройне протистояння України з Росією, навіть у випадку його розширення на нових фронтах, все одно нагадуватиме бої між двома радянськими арміями, хоча й різними за розмірами, між "малою" та "великою".

Тоді як українцям для успішного захисту від загарбників потрібне військо західного зразка, тобто з "командуванням місії", а не з "командуванням контролю", пояснив полковник британської армії у відставці, ексрадник міністра оборони України Глен Грант, пише Еспресо.TV.

"Ваша влада до цього має ставитися серйозно, бо половина армії – ну, не половина, але досить велика частина – жодним чином не готується. Я говорив із людьми з Нацгвардії, з людьми з резерву. Їм не віддають особливих наказів. Ніхто не змінює слабких командирів на сильніших, на тих, що брали участь в бойових діях. Це те що вони (влада – ред.) мали б робити. Вони це немов би не сприймають це серйозно", – сказав полковник.

"Бо якщо поставитись серйозно, Путін це оцінить. І Путін, можливо, зупиниться. Путін повинен відчувати, що він або програє, або все піде настільки погано, що він втратить посаду президента. І єдиний спосіб дати йому це зрозуміти – це переконати його, що вся країна, кожна людина в країні готова. Самих лише розмов недостатньо", – пояснив Глен Грант.

Зокрема, резервісти повинні ледь не щодня тренуватися.

"Після роботи", – зазначив полковник Грант.

Окрім того, на думку полковника, великою проблемою є правильність використання наявних у ЗСУ ресурсів, зокрема, людських.

"У НАТО це називається "командування місією". Командири отримують чіткі завдання і далі ніхто не втручається. Командири виконують свої задачі найкращим чином, як тільки можуть. Українська армія – це досі армія контролю. А армія контролю, як ми бачили в Дебальцево та Іловайську, не встигає за битвою", – наголосив полковник Глен Грант.

Військовий дав поради нинішньому керівництву держави та армії:

"Зняти генералів і поставити замість них комбатів, які вже брали участь у бойових діях і пройшли Дебальцево, Іловайськ і залишилися в армії.

Міняйте старих генералів. Вам потрібне свіже мислення, молоде мислення.

Є 8, 10, 15 дуже добрих офіцерів, переважно полковників, які впораються значно краще, бо вони молодші та швидше думають. Й вони інакше вестимуть солдатів. Це я зробив би першим.

А друге – я б зібрав всіх тих, хто пройшов війну, а тепер сидить в тилу і нічого не робить. Зібрав би в підрозділи, у нормальні підрозділи. Аби вони могли воювати як підрозділи. І таких людей – сотні".

Як повідомляла Рубрика, президент Зеленський заявив, що готовий зустрітись із російським президентом Володимиром Путіним "у будь-якій точці українського Донбасу" та запевнив, що Україна не боїться Росії.

Путін натомість запропонував зустрітися Зеленському в Москві "в будь-який зручний час", але відмовився обговорювати проблему Донбасу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: