fbpx
Сьогодні
12:16 25 Кві 2021

Напруга на кордоні й на Донбасі зовсім не знімається, - військовий експерт

Росія на травневі свята може влаштувати на Донбасі нові провокації, скориставшись тим, що в цей час збирається велика кількість людей.

Про на телеканалі "Україна 24" розповів військовий експерт, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко.

"На жаль, це відбувалося і буде далі відбуватися, здійснюватися з боку Російської Федерації і збройних загонів сепаратистів. Оскільки за останній час, як відомо, не відбулася реалізація військового потенціалу, зібраного біля наших кордонів, можливості впливу на Україну будуть здійснюватися за рахунок того, що буде підвищуватися інтенсивність ведення бойових дій на лінії зіткнення, а також здійснені провокації, тим більше на свята, так як у цей час збирається велика кількість людей. Це відомий прийом, який використовують збройні сили Росії і іже з ними", – сказав Романенко.

За його словами, це буде тривати доти, "доки не буде реалізовуватися путінська мрія приєднати Україну до впливу Російської Федерації, про відновлення путінського Радянського Союзу, або до нашої перемоги".

"Хотів би звернути увагу, що в останні місяці російські пропагандисти мало того, що віщають на своїх каналах з Росії, так ще і приїжджали в Донецьк і говорили про те, що потрібно досягати нових територіальних захоплень у межах Луганської та Донецької областей. І в плані реалізації таких ідей вони вкладаються в такий підхід і операції. Війська збирали по всій Росії, а відводять недалеко, в табори, і це можливість все повернути за добу. Ця напруга зовсім не знімається, дії їх укладаються у відповідні плани", – зазначив генерал-лейтенант запасу.

Як раніше писала "Рубрика", українська розвідка повідомила, що на Великдень бойовики можуть здійснити терористичні заходи.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: