fbpx
Сьогодні
18:11 25 Кві 2021

Кравчук пояснив, за яких умов Зеленський може зустрітись з Путіним

Фото: ukrinform.ua

Голова української делегації у Тристоронній контактній групі (ТКГ) Леонід Кравчук вважає, що Президент України Володимир Зеленський не може провести переговори з президентом Росії Володимиром Путіним в будь-якій країні поки останній не погодиться розмовляти про Донбас.

Про це Кравчук розповів в коментарі УНН.

"Путін сказав, що він готовий зустрітися з Зеленським в Москві в будь-який зручний для нього час і додав, що він не збирається оговорювати питання Донбасу. Тоді виникає запитання, а що обговорювати в Москві з агресором, коли йде війна, коли помирають люди, а Зеленський їде до Путіна і невідомий порядок денний. При такому підході Президент Зеленський не може їхати в Москву", — сказав Кравчук.

За його словами, Зеленський не може провести переговори з Путіним в будь-якій країні поки останній не погодиться обговорювати проблему Донбасу.

"Не може, бо якби він на це погодився (зустрітися з Путіним – ред.) то він йде на розмову з агресором і не розв'язує основне питання — миру на Донбасі та припинення агресії, виведення російських військ, найманців, російської зброї повністю з української території", — сказав Кравчук.

Також Кравчук зазначив, що якби Путін прагнув до миру він би взяв на озброєння запрошення Зеленського зустрітися на Донбасі.

"Подивитися і прийняти рішення в інтересах народу, а не амбіцій. От коли б таке рішення прийняли, і мир був встановлений, от тоді можна зустрічатися з Путіним", — сказав Кравчук.

Як повідомляла Рубрика, президент Зеленський заявив, що готовий зустрітись із російським президентом Володимиром Путіним "у будь-якій точці українського Донбасу" та запевнив, що Україна не боїться Росії.

Путін натомість запропонував зустрітися Зеленському в Москві "в будь-який зручний час", але відмовився обговорювати проблему Донбасу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: