fbpx
Сьогодні
20:11 25 Кві 2021

Будівництво метро в Дніпрі продовжили до 2024 року

Фото: dpchas.com.ua

Міністерство фінансів (Мінфін) домовилося з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) про продовження реалізації проєкту будівництва трьох нових станцій метро у місті Дніпро до 2024 року.

Про це повідомила пресслужба Мінфіну.

Проєкт передбачає будівництво нових станцій Театральна, Центральна, Історичний музей та продовження лінії метро на 4 км. На кінець березня фактичний показник виконання будівельних робіт становив 30%.

У 2021 році генеральний підрядник зобов'язаний завершити усі роботи з перенесення інженерних мереж, спорудження всіх робочих стволів і продовжить будівництво ескалаторних тунелів, проходження тунелів між станціями і будівництво станційних комплексів.

«Лінія метрополітену проходить від межі спального району міста до залізничного вокзалу і не доходить до центральної частини міста, що значно обмежує можливості її використання. Завершення будівництва дозволить значно зменшити кількість заторів в місті», — відзначив заступник міністра фінансів Олександр Кава.

Після реалізації проєкту загальна довжина лінії метрополітену буде подовжена до 11,8 км та включатиме дев'ять станцій метро.

Метрополітен у Дніпрі відкрито у 1995 році. Загальна довжина лінії становить 7,8 км та включає шість станцій. Довжина платформ на станціях становить 102−105 м, що дозволяє приймати поїзди метро складом із п'яти вагонів, хоча зараз експлуатуються поїзди складом з трьох вагонів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: