fbpx
Сьогодні
17:57 24 Кві 2021

Студенти з Франції роблять з використаної жуйки колеса для скейтборду

Фото: Dezeen

Французькі студенти-дизайнери Уго Маупетіт та Вівіан Фішер розробили спосіб переробки старих жувальних гумок на кольорові пластикові колеса для скейтборду.

Про це пише Dezeen.

Вони встановили спеціальні дошки в міських районах Нанта, куди можна було наклеїти використану гумку, замість того, щоб скидати її на землю.

з використаної жуйки колеса для скейтборду3

Фото: Dezeen

Щотижня гумки збирали і подрібнювали разом із дощечкою для збору, зробленою з поліметилметакрилату (ПММА), який використовують для виробництва коліс. На одне колесо йшло від 10 до 30 гумок, залежно від їхнього розміру та твердості вироба.

"Ми зібрали більше 60 жувальних гумок за допомогою однієї дошки. Можна збирати кілька тисяч штук щомісяця, але оскільки ми не отримали дозволу від міста Нант для масового встановлення дошок, ми не змогли це перевірити", – розповів Маупетіт.

з використаної жуйки колеса для скейтборду3

Фото: Dezeen

Більшість сучасних гумок складаються з синтетичного каучуку, який називається поліізобутилен, який також використовується для створення автомобільних шин.

Студенти уявляють, що система найкраще буде функціонувати як співпраця між такими великими брендами, як марка скейт-одягу Vans та материнською компанією Mentos Perfetti Van Melle, яка є одним з найбільших у світі виробників кондитерських виробів та жувальної гумки.

з використаної жуйки колеса для скейтборду3

Фото: Dezeen

"Надзвичайно важливо для брендів брати участь у такому питанні просто тому, що транснаціональні компанії є найбільшими виробниками промислових відходів. Переробляючи ці відходи, компанія витрачає менше матеріалів і заробляє гроші на тому, що спочатку було відходами", – пояснив Маупетіт.

Як пише get-green-now.com, лише 10 відсотків гумок утилізується правильно, а це означає, що лише у Великобританії місцеві ради повинні витрачати 60 мільйонів фунтів стерлінгів на рік на очищення інших 90 відсотків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: