fbpx
Сьогодні
13:21 24 Кві 2021

У США хочуть створити екологічний мікрорайон, який надрукують на 3D-принтері

У США у каліфорнійській долині Коачелла побудують перший у світі повністю екологічний мікрорайон з будинками, надрукованими на 3D-принтері.

Про це пише The Guardian.

Проєкт реалізують двома каліфорнійськими компаніями – Palari, групою сталого розвитку нерухомості, і Mighty Buildings, компанією будівельних технологій.

На ділянці землі площею п'ять акрів у Ранчо Міраж буде зведено 15 3D-друкованих екологічно чистих будинків, які претендують на звання перших у своєму роді.

Будинки друкуються на великому складі штаб-квартири Mighty Buildings за допомогою масивних 3D-принтерів розміром з невеликі гаражі.

Матеріал твердне практично миттєво, дозволяючи додати дах, шари ізоляції і зовнішні елементи одразу. До 80% робіт можна автоматизувати, стверджують у Mighty Buildings, що дозволить на 95% скоротити робочий час і у 10 разів зменшити кількість відходів у порівнянні зі звичайним будівництво.

"Наші принтери здатні зробити будинок площею 350 квадратних футів менш ніж за 24 години", – сказав Сем Рубен, співзасновник і головний директор зі сталого розвитку Mighty.

Кожен з будинків Ранчо Міраж буде мати три спальні і дві ванні кімнати площею 1450 квадратних футів, а також вторинну резиденцію на ділянці з двома спальнями і однією ванною.

Екологічний будинок надрукований на 3D-принтері

Кожен будинок площею 10 000 квадратних метрів матиме басейн на задньому дворі і можливість доплачувати за такі зручності, як кабінки для переодягання, гідромасажні ванни, кострища і душ на відкритому повітрі. Ціни будуть починатися з $ 595 000 за базову модель 3BR/2BA і підніматися до $950 000 за більш комфортний варіант.

До 2025 року в Каліфорнії потрібно побудувати, як мінімум, 1,8 млн нових будинків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: