fbpx
Сьогодні
21:28 24 Кві 2021

Арахамія розповів, коли можуть скликати позачергові засідання Ради

Фото: Рубрика

Позачергові пленарні засідання Верховної Ради можуть відбутися у вівторок і в четвер наступного тижня, заявляє глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

"Є безліч поточних питань, що потребують оперативного вирішення. Наступного тижня ми плануємо продовжити розгляд поправок до законопроекту №2194 (про внесення змін до Земельного кодексу та інших законів про вдосконалення системи управління і дерегуляції у сфері земельних відносин – ІФ) відповідно до регламенту, а також провести позачергові засідання у вівторок і четвер", – сказав Арахамія.

За його словами, через внесення великої кількості правок від представників опозиції до земельного законодавства парламент був змушений відкласти ухвалення важливих законів, яких очікує вся країна.

"За час "блокування" роботи парламенту поправковим спамом таких законопроектів накопичилося дуже багато. Але ми знайшли робочий інструмент, як не зупиняти роботу ВР і ухвалювати важливі ініціативи – це позачергові засідання. На них можуть ухвалюватися не лише екстрені глобальні закони щодо коронавірусу та війни, а і звичайні, але важливі й системні ініціативи", – зазначив лідер фракції.

Він повідомив, що на позачергових засіданнях парламент планує, зокрема, ухвалити системний законопроект №3718 про засади молодіжної політики, який надасть молоді інструменти для участі в політичному житті країни, а також фінансування їхніх проектів.

"Кілька важливих законопроектів для аграріїв: №5104 упроваджує страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою, а №5202 стосується меліорації земель. Великий блок ініціатив пов'язаний із роботою правоохоронних органів і судової системи", – розповів Арахамія.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: