fbpx
Сьогодні
21:13 23 Кві 2021

Уперше за майже рік: у Ізраїлі за добу немає жодної смерті від COVID-19

Фото: Reuters

Вперше за 10 місяців за добу жодна людина в Ізраїлі не померла від коронавірусної хвороби. Все завдяки масштабній вакцинації.

Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров'я країни, передає The Times of Israel.

Жодної смерті від коронавірусу в Ізраїлі не зафіксували у четвер, 22 квітня. Тож кількість померлих у країні за весь час пандемії не змінилась — 6 346 людей. Востаннє день без жодної смерті був в Ізраїлі 29 червня 2020 року.

Загалом у четвер в Ізраїлі протестували 35 027 людей, з них лише у 129 виявили COVID-19. Від початку пандемії в країні зареєстрували 837 870 випадків.

Як зазначає видання, після піку захворюваності в січні в Ізраїлі спостерігається різке зменшення смертності та нових випадків COVID-19 загалом. Причина — активна кампанія з вакцинації населення, у межах якої вже понад 5 мільйонів людей отримали два щеплення.

За даними місцевого МОЗ, вже майже 54% дорослого населення отримали дві дози вакцини, а якщо брати людей, старших за 16 років — це понад 80%.

Завдяки домовленостям з виробником вакцини Pfizer/BioNtech Ізраїль залишається світовим лідером вакцинації (якщо брати на душу населення). Країна готується до щеплення вікової категорії 12-15 років, але поки очікує, коли виробник вакцини схвалить її для цієї категорії населення.

Рубрика:
Здоров'я Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: