fbpx
Сьогодні
20:56 23 Кві 2021

Степанов розповів, коли буде нова поставка вакцини від коронавірусу

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов очікує постачання в Україну 1,4 млн доз вакцин від коронавірусу до кінця травня в рамках міжнародної ініціативи COVAX.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Що стосується COVAX. Ми чекаємо від наших партнерів отримати ще 1,4 млн доз до кінця травня. Попередньо ми розраховуємо почати отримувати ближче до 15 травня – це що стосується COVAX. 1,4 млн доз з їхніх повідомлень, які ми отримуємо. Зрозуміло, що іноді є відстрочки щодо цих дат", – сказав міністр.

Степанов також прояснив ситуацію з постачанням китайської вакцини Sinovac:

"Буквально сьогодні ми отримали повідомлення від них, що наступну партію вакцин в обсязі близько 500 тис. доз ми повинні отримати в перших числах травня. І протягом травня ще близько мільйона доз ми повинні отримати".

Глава МОЗ додав, що щодо постачання вакцини Astrazeneca Covishield "поки немає чітко підтвердженого режиму".

"Ви знаєте, що в Індії зараз ситуація близька до катастрофи – 335 тисяч за останню добу захворіли… Але ми розраховуємо, що протягом травня повинні отримати певну кількість доз. І що стосується прямого контракту з Pfizer, теж за їхніми запевненнями в травні ми повинні почати отримувати перші дози. Більш детально, скільки отримаємо в травні, ми чекаємо повідомлення наступного тижня", – сказав він.

Степанов також підтвердив, що вакцина Astrazeneca, яку сьогодні отримала Україна, має термін придатності до 31 травня, але закликав не хвилюватися з цього приводу.

"Ми її досить швидко використовуємо через наші кабінети щеплень для отримання громадянами першої дози", – пояснив він.

Як повідомляла Рубрика, Україна отримала 367 200 доз вакцини AstraZeneca від глобальної ініціативи COVAX.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: