fbpx
Сьогодні
19:36 23 Кві 2021

Радуцький закликає подати китайського виробника до суду за зрив постачання вакцини від COVID-19

Міністерство охорони здоров'я має подати судовий позов проти китайського виробника вакцин від коронавірусу Sinovac за невиконання контракту і зрив поставок.

Таку думку висловив в ефірі телеканалу "Україна 24" народний депутат від "Слуги народу", голова парламентського комітету з питань охорони здоров'я Михайло Радуцький.

"На сьогодні у мене питання, чому досі МОЗ не звертається з позовом до постачальника Sinovac, тому що там всі строки порушені. І це не COVAX, не та вакцина, яку нам подарували – країна за неї заплатила гроші. Думаю, немає об'єктивних речей, як рішення уряду Індії в зв'язку з загостренням ситуації. Я читаю повідомлення уряду Китаю – там жодної заборони уряду на постачання вакцини не існує, можна подавати позов. Що стосується CoviShield, там форс-мажорні обставини, причин для позову немає, страждає не тільки Україна", – розповів нардеп.

Радуцький зазначив, що поставка вакцин в Україну йде дуже повільно.

"Є об'єктивна причина – сьогодні дефіцит вакцин в усьому світі, постачання затримується, хотілося б набагато швидше. Чим більше людей ми провакцинуємо, тим швидше Україна повернеться до звичайного життя. У нас є приклад Ізраїлю, який нещодавно закрив останню ковідну лікарню. Це тільки завдяки тому, що в них більше 80% населення провакциновано. Хотілося б, щоб Україна відрапортувала, що ми закрили останню ковідну лікарню", – заявив "слуга народу".

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: