fbpx
Сьогодні
13:20 23 Кві 2021

Суд скасував рішення про заочний арешт ексзаступника голови СБУ Нескоромного

Київський апеляційний суд скасував рішення про заочний арешт ексзаступника глави Служби безпеки Дмитра Нескоромного, якого підозрюють в організації замовного вбивства начальника Головного управління внутрішньої безпеки спецслужби Андрія Наумова.

Відповідною ухвалою від шостого квітня суд задовольнив клопотання адвоката Олександра Назаренка, передає "Укрінформ".

"Апеляційну скаргу Назаренка Олександра Олексійовича в інтересах підозрюваного ОСОБА_1 , – задовольнити", – йдеться у резолютивній частині рішення суду.

Суд скасував ухвалу судді Шевченківського районного суду міста Києва від 10 лютого 2021 року, якою було задоволено клопотання СБУ про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 10 квітня поточного року.

У мотивувальній частині рішення суду йдеться, що адвокат посилався на порушення підслідності органом досудового розслідування — Службою безпеки. Зокрема, захисник апелював до того, що його клієнт є працівником СБУ, а тому відомство не мало права проводити це досудове розслідування.

"Вказаний факт свідчить про неналежність складення повідомлення про підозру не уповноваженою особою, тому ОСОБА_1 не міг набути статусу підозрюваного, слідчим суддею вказаного факту не було прийнято до уваги під час розгляду клопотання", – заявляв у суді адвокат Назаренко.

Як повідомляла Рубрика, 27 січня СБУ оприлюднила докази причетності колишнього першого заступника голови Служби Дмитра Нескоромного до організації готування вбивства начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова.

Дата зникнення Нескоромного, за даними МВС — 29 січня 2021 року, стаття звинувачення — частина 1 ст. 348 ККУ (посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця).

Слідчі СБУ оголосили Нескоромного в розшук.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: