fbpx
Сьогодні
15:50 23 Кві 2021

Навальний заявив, що припиняє голодування

Фото Reuters

Російський опозиційний політик Олексій Навальний оголосив, що припиняє голодування, яке почав 31 березня.

Про це повідомив Навальний в Instagram, передає "Українська правда".

Пряма мова Навального: "Мене двічі обстежував консиліум цивільних лікарів. Останній раз прямо перед мітингом. Мені роблять дослідження і аналізи і віддають результати і висновки.

Лікарі, яким я повністю довіряю, вчора оприлюднили заяву про те, що ми з вами добилися досить, щоб я зняв голодування. Ну і – скажу відверто – їх слова про те, що аналізи показують: "через мінімальний час лікувати не буде кого" здаються мені такими, що заслуговують на увагу.

Вимогу допустити до мене необхідного лікаря я не знімаю – у мене пропадає чутливість ділянок рук і ніг, і я хочу зрозуміти, що це і як це лікувати, але з урахуванням прогресу і всіх обставин, починаю вихід з голодування. За правилами це займе ті ж 24 дні і, кажуть, це навіть важче. Так що побажайте удачі".

Як повідомляла Рубрика, в березні адвокати заявили про стрімке погіршення стану здоров'я політика.

31 березня Навальний оголосив голодування, вимагаючи пустити до нього лікаря. 12 квітня його перевели з медичної частини назад в загін. Ще через 5 днів лікарі Навального заявили про його критичному стані за результатами аналізів і просили негайно пустити їх до пацієнта.

19 квітня стало відомо, що Навального з колонії в Покрові направлять в стаціонар обласної лікарні для засуджених у місті Володимирі. 21 квітня в Росії пройшла акція на підтримку Навального, при цьому поліція проводила обшуки і затримання.

22 квітня український нардеп Наталуха нагадав в ПАРЄ, що Навальний не єдиний політв'язень в Росії. "Навальний – це тільки уособлення багатьох інших справ", – заявив народний депутат.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: