fbpx
Сьогодні
10:20 23 Кві 2021

Кулеба повідомив, що буде обговорювати з очільниками МЗС трьох країн НАТО

English version here

Міністри закордонних справ Польщі, Румунії і Туреччини, України та Грузії на робочому засіданні в Бухаресті обговорять готовність НАТО до зміцнення безпеки в Чорноморському регіоні та євроатлантичні перспективи України та Грузії.

Про це очільник МЗС України Дмитро Кулеба повідомив у Фейсбук.

Він підкреслив, що сьогодні Україна разом із Грузією вперше беруть участь у переговорах трикутника Румунії, Польщі та Туреччини – Східного флангу НАТО на тлі безпекових загроз, які створює агресивна поведінка Росії та її зростаюча мілітаризація Криму, Чорного та Азовського морів.

"Йтиметься і про посилення присутності та готовності НАТО до зміцнення безпеки та стабільності в регіоні, і про євроатлантичні перспективи України та Грузії, і про ініційований Україною формат Кримської платформи", – написав Кулеба.

Він додав, що планує окремо поспілкуватися в двосторонньому форматі з колегами про політику та торгівлю у відносинах між нашими країнами.

Як повідомляла Рубрика, сьогодні, 23 квітня, Дмитро Кулеба здійснить робочий візит до Румунії на запрошення Міністра закордонних справ цієї держави Богдана Ауреску.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: