fbpx
Сьогодні
10:37 23 Кві 2021

Україна отримала 367 тисяч доз вакцини AstraZeneca: кому робитимуть щеплення

Україна отримала 367 200 доз вакцини AstraZeneca від глобальної ініціативи COVAX. Її будуть використовувати для щеплення громадян віком від 65 років та для другого щеплення тих, хто отримав першу дозу вакцини в лютому.

Про це на брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, передає "Укрінформ".

"Сьогодні в Україну прилетіла чергова партія вакцин від глобальної ініціативи COVAX, яка забезпечує рівний доступ до вакцин для мешканців усього світу. Ми говоримо про партію 367 200 доз від AstraZeneca, яка вироблена в Південній Кореї. Нагадаю, що ця вакцина розроблена Оксфордським університетом у співпраці з британсько-шведською компанією AstraZeneca…. Ця партія вакцин буде використовуватися в більшості своїй у кабінетах щеплень для людей віком 65+ і старше. Частина партії буде залишена для проведення другого щеплення людям, які зробили щеплення у період з 24 лютого", – сказав Ляшко.

Він нагадав, що в Україні вже проводиться щеплення вакциною AstraZeneca виробництва індійського Інституту сироватки крові.

"Усі вакцини AstraZeneca, незалежно від країни виробника, — це один і той же продукт, вироблений за однією технологією і є взаємозамінним. Тому ідентичний склад, ідентична вакцина, єдиний продукт, тому вони можуть чергуватися при проведенні щеплень. Перше щеплення ми можемо зробити вакциною, виробленою на індійському майданчику, друге — вакциною, виробленою на корейському майданчику", – сказав Ляшко.

Як повідомляла Рубрика, 16 квітня в Україну була доставлена перша партія вакцин у межах глобальної ініціативи COVAX, виробництва Pfizer, у кількості 117 тисяч доз.

Усього в межах COVAX Україна має отримати 8 млн доз вакцини від коронавірусної хвороби.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: