fbpx
Сьогодні
14:57 22 Кві 2021

У Міноборони Росії назвали дату, коли почнуть відводити війська від кордону України

Російські війська завершують свої навчання у Південному та Західному військових округах, що біля кордону з Україною. З 23 квітня вони мають повертатися на місця постійної дислокації.

Про це заявив міністр оборони Росії Сергій Шойгу, пише "Интерфакс".

"Вважаю, що цілі раптової перевірки досягнуті повністю. Війська продемонстрували здатність забезпечити надійну оборону країни. У зв'язку з цим мною ухвалене рішення завершити заходи з перевірки у Південному та Західному військових округах", ㅡ сказав він на нараді 22 квітня.

Так, Шойгу наказав Генштабу ЗС РФ, командувачам військових округів та Повітряно-десантних військ спланувати та почати з 23 квітня повернення військ у пункти постійної дислокації.

Вони мають провести детальний аналіз і підбити підсумки цієї "раптової перевірки військ".

Як повідомляла Рубрика раніше, 30 березня головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак у Верховній Раді повідомив, що уздовж державного кордону України розміщені 28 батальйонних тактичних груп озброєних сил РФ.

Дослідницька група Conflict Intelligence Team (CIT) виявила польовий табір російських військ неподалік від кордону з Харківською та Луганською областями у Воронезькій області. Це було неможливо пояснити навчаннями.

В ЄС уточнили,  що Росія зосередила на кордоні з Україною понад 100 тисяч військових.

Пізніше аналітики ICG заявили, що російських військ біля кордону з Україною недостатньо для масштабного наступу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: