fbpx
Сьогодні
11:47 22 Кві 2021

У нас товста шкіра: у Білому домі прокоментували погрози Путіна

CNN

В адміністрації президента Сполучених Штатів Америки Джозефа Байдена не сприймають особисто агресивні випади президента Росії Володимира Путіна.

Про це заявила речниця Білого дому Джен Псакі на брифінгу 21 квітня, передає Рубрика.

"Я не думаю, що ми сприймаємо щось, що сказав президент Путін, особисто; у нас товста шкіра", – сказала Псакі.

Так Псакі відреагувала на слова президента Росії, який у посланні Федеральним зборам РФ порівняв західні країни з тигром Шерханом із книги Кіплінга "Мауглі", навколо якого, за словами Володимира Путіна, крутяться "дрібні шакали" і "підвивають, намагаючись задобрити свого суверена".

У відповідь на агресивну риторику Путіна, який попередив країни Заходу про "швидку і жорстку" відповідь Росії на можливу загрозу її інтересам, Псакі сказала, що в Білому домі, прагнуть стабільних і передбачуваних відносин із Росією, а не їх погіршення.

За її словами, запроваджуючи санкції, США прагнули послати російському керівництву чіткий сигнал про те, що дії Москви не залишаться без наслідків.

Речниця додала, що президент США Джо Байден у телефонній розмови з Володимиром Путіним запропонував обговорити питання, за якими "є можливість спільно працювати", – нерозповсюдження ядерної зброї, продовження договору СНО-3, ядерна угода з Іраном, – і питання, щодо яких США і Росія не згодні.

Псакі додала, що запрошення до участі в саміті президентів залишається в силі, переговори щодо організації такої зустрічі тривають на найвищому рівні.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: