fbpx
Сьогодні
16:09 22 Кві 2021

У "Слузі народу" збираються розглянути скандали довкола Тищенка та Шевченка

Фото: пресслужба "Слуги народу"

Сьогодні, 22 квітня, відбудеться засідання фракції "Слуга народу", на якому будуть вирішувати, що робити з нардепами Євгеном Шевченком і Миколою Тищенком.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" повідомив нардеп Олександр Качура.

Депутат не зміг відпові, які рішення щодо депутатів будуть прийняті.

"Мені складно говорити, які рішення будуть прийняті, тому що я не розумію до кінця настроїв всієї фракції, у нас є частина депутатів, які запропонували навіть виключити депутатів, про яких ви сказали, з фракції, я поки що не бачив однозначної підтримки серед всіх депутатів фракції", – сказав Качура.

Нардеп зазначив, що з юридичної точки зору ні Шевченко, ні Тищенко закон не порушували.

"Якщо говорити як юристу – пан Шевченко не порушував закон, він мав право це робити. Якщо говорити про карантинні обмеження, які встановлені, чи були вони порушені – чи порушував Тищенко закон? Швидше за все, ні, але я його не захищаю, мені точно це не подобається. Я говорю як юрист. Як народний депутат скажу, що у той час, коли люди перебувають на карантині, вся країна їздить по талонах і не має коштів до існування, – навіть якщо ти в минулому успішний підприємець, закочувати такі вечірки з моральної точки зору неправильно. Але чи має він право на це з юридичної точки зору? Має. Тищенко не порушував закон, в готелі можна знімати номер, запрошувати гостей скільки хочеш", – сказав Качура.

Нардеп вважає, що депутати повинні визначитися зі своєю позицією і в разі розбіжностей з позицією партії влади покинути фракцію.

"Питання потрібно обговорювати. Ми повинні сприяти тому, щоб депутати прийняли для себе рішення: якщо хтось не згоден з політикою, яку проводить держава, потрібно вийти з фракції самостійно. Шевченко піднявся на сходинку вище, він може займатися самостійною політичною діяльністю, але для цього не потрібно перебувати у фракції "Слуга народу", – сказав Качура.

Нагадаємо, що журналісти "Схем" нещодавно опублікували докази того, що попри карантинні заходи в Києві нардеп Микола Тищенко провів вечірку 18 квітня.

Крім того, згаданий Євген Шевченко здійснив зустріч із невизнаним президентом Білорусі Олександром Лукашенком.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: