fbpx
Сьогодні
12:20 22 Кві 2021

"Плівки Вовка": ВАКС обрав запобіжний захід одному з суддів ОАСК

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді застави розміром 227 тис. грн судді Окружного адмінсуду Києва.

Про це інформує пресслужба ВАКС.

"Суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнив клопотання прокурора САП та застосував до судді Окружного адміністративного суду Києва запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 100 прожиткових мінімумів для працездатних осіб. На сьогодні це становить 227 тис. грн", – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Венедіктова не впевнена, що слідство щодо Вовка буде ефективним

На підозрюваного також поклали додаткові обов'язки: прибувати до прокурорів, слідчого судді, суду за першою вимогою; повідомляти прокурору, суду про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування з особами, зазначеними в ухвалі.

Строк дії обов'язків – до 22 червня 2021 року.

До підозрюваного може бути застосований більш жорсткий запобіжний захід, якщо він не виконуватиме покладені на нього обов'язки.

За даними "Укрінформа", запобіжний захід обрали судді ОАСК Богдану С.

Як повідомлялося, цей суддя є фігурантом справи НАБУ за фактом так званих плівок Вовка – аудіозаписів, на яких голова суду Павло Вовк разом з підлеглими нібито обговорюють вплив на органи суддівської влади, винесення судових рішень за грошову винагороду та "протягування" потрібних людей в систему судової влади.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: