fbpx
Сьогодні
09:57 22 Кві 2021

Зеленський увів в дію "другу хвилю" санкцій РНБО проти контрабандистів

фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 15 квітня про запровадження санкцій проти низки фізичних і юридичних осіб.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Указ, який оприлюднили 21 квітня, набуває чинності з дня опублікування.

Санкції стосуються 13 фізичних осіб, зокрема колишнього керівника Одеської митниці Михайла Грібанова.

Також під обмеження потрапили Араік Амирханян, Сеяр Куршутов, Олександр Черепинський, Едуард Кукоба, Олег Доронін, Тигран Мелконян, Володимир Полуситок, Денис Аминев, Сергій Сердюк, Андрій Попов, Олег Богданов та Юрій Дворак.

Санкції запровадили на три роки. Серед обмежень, зокрема, блокування активів, обмеження торгових операцій, запобігання виведенню капіталів за межі України.

Також санкції стосуються 95 компаній — вони передбачають часткове припинення транзиту ресурсів, польотів і перевезень Україною тощо.

Як повідомляла Рубрика, 4 квітня Зеленський увів у дію рішення РНБО про запровадження персональних санкцій щодо топконтрабандистів України та пов'язаних із ними компаній.

Персональні спеціальні санкції ввели щодо десяти людей на три роки. Як переконував раніше Зеленський, ці люди є "лідерами" серед контрабандистів, а такі санкції ввели вперше в історії України.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: