fbpx
Сьогодні
22:05 21 Кві 2021

Український консул Сосонюк, якого затримала ФСБ, залишив територію Росії

Консул Генконсульства України в Санкт-Петербурзі Олександр Сосонюк, якого МЗС РФ через влаштовану проти нього провокацію оголосило небажаною персоною, залишив територію Росії.

Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко, повідомляє Укрінформ.

"Наш консул сьогодні залишив територію РФ", – сказав він.

ФСБ Росії 17 квітня заявило про затримання у Санкт-Петербурзі консула Сосонюка нібито за отримання закритої інформації з баз даних правоохоронних органів і ФСБ.

Речник МЗС 17 квітня повідомив, що у відповідь на зазначену провокацію старший дипломат посольства Росії в Києві має залишити територію України впродовж 72 годин.

Нагадаємо, вранці 17 квітня у росЗМІ поширилася інформація про затримання у Санкт-Петербурзі консула Генерального консульства України Олександра Сосонюка.

ФСБ Російської Федерації підтвердила затримання консула Генерального консульства України Олександра Сосонюка та зазначила, що його затримали "при передачі закритої інформації з баз російських правоохоронних органів".

Згодом речник МЗС Олег Ніколенко розповів, що українського дипломата протримали у ФСБ декілька годин і наразі він знаходиться в українській дипустанові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: