fbpx
Сьогодні
12:51 21 Кві 2021

У сюжеті держтелеканалу "Дом" Нацкорпус помітив "кремлівські наративи": відео тимчасово прибрали

Державний телеканал "Дом" прибрав зі своєї сторінки на YouTube сюжет "Радикали в Україні. Розбір" за 11 квітня 2021 року на час, поки його розглядає професійна спільнота.

Про це йдеться в заяві телеканалу "Дом", пише "Громадське".

Там зазначили, що відео не розповсюджувало "кремлівські наративи", а навпаки руйнувало їх, а в сюжеті вказали, що в Україні неприпустима нетерпимість і дискримінація.

"Жодних образ від імені каналу на чиюсь адресу в сюжеті немає. Судити про якість сюжету мають не політичні гравці, а наші колеги з медіа та організацій саморегуляції. Тому ми вирішили направити дане відео на розгляд професійної спільноти", — йдеться у заяві.

До фінального розгляду сюжет прибрали з YouTube-каналу. Відео вже не доступне. Про результати розгляду обіцяють повідомити окремо.

На каналі запевняють, що не мали на меті поширювати стереотипи, а навпаки планували протидіяти російським наративам.

Звинувачують телеканал у використанні "наративів російської пропаганди" організація "Традиція та Порядок", а також "Нацкорпус". Вони вимагають видалити сюжет, а "Нацкорпус" також наполягає на вибаченнях.

Як пише "5 канал", сюжет вийшов 11 квітня. У ньому автори кажуть, що українські радикальні націоналістичні організації часто фігурують у медіа "разом з повідомленнями про нетерпимість, дискримінацію, погроми чи погрози", що "екстремістські дії" деяких націоналістів "грають на руку російській пропаганді" тощо.

Крім того, згадується символіка українських організацій "С14" та "Нацкорпусу" поруч зі свастикою, посилаючись на довідник "Української гельсінської спілки з прав людини".

У сюжеті також згадали затримання активістів на акції під Офісом президента на підтримку Сергія Стерненка, а також про затримання Семена Семенченка.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: