fbpx
Сьогодні
08:59 21 Кві 2021

Російських військ біля кордону з Україною не достатньо для масштабного наступу, – аналітики ICG

English version here

Фото Reuters

Кількість російських військ, зосереджених зараз біля кордонів України, не є достатньою для повномасштабного наступу.

Такого висновку дійшли аналітики Міжнародної кризової групи International Crisis Group (ICG), передає "Укрінформ".

Як зазначається, ймовірність того, що криваві бої, які вирували на сході України у 2014 та 2015 роках, зараз повторяться, видається низькою.

"Хоча кількість та конфігурація військ викликають стурбованість, це не відповідає схемі наступу", – йдеться у повідомленні.

У ICG вважають, що переміщення військ та агресивна риторика Москви можуть свідчити про те, що вона стає дедалі більше незадоволеною ситуацією на сході України та намагається натиснути на Київ, щоб той пішов на поступки.

Москва може сподіватися, що поєднання нарощування збройної сили на кордонах та риторики щодо "захисту" своїх громадян змусить Київ двічі задуматися про відповідь, якщо підтримувані РФ збройні сили в ОРДЛО, будуть намагатися здобути певні тактичні переваги.

Як повідомляла Рубрика, головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак під час виступу у Верховній Раді заявив, що вздовж державного кордону України, а також на тимчасово окупованих територіях України і АР Крим знаходяться 28 батальйонних тактичних груп РФ, що становить потенційну загрозу для національної безпеки України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: