fbpx
Сьогодні
22:25 21 Кві 2021

На Житомирщині за сексистські висловлювання звільнили секретаря міськради

Секретаря Коростишівської міськради Житомирської області Юрія Сарапійчука звільнили з посади за образливі та сексистські висловлювання щодо своєї колеги, депутатки Юлії Юзефович.

Відповідне рішення опублікували на сайті міськради.

Сексистські висловлювання Сарапійчук, за словами самої Юзефович, дозволяв собі не тільки на її адресу.

"Зі мною особисто випадків було декілька, про всі я повідомила голові. Казала, що не терпітиму такої поведінки, але останній випадок, при свідках, коли чула половина міської ради, як він на мене кричав, став крапкою. І я підняла питання на загал. Адже людина не знає межі, на посаді такі речі не припустимі", – розповіла вона активісткам проєкту "Вибори без сексизму".

Останньою краплею, як наголошує Юзефович, став випадок, коли вже колишній секретар безпідставно відмовився врахувати її правки.

"Це мій обов'язок – підписувати протоколи сесії, де я була обрана до секретаріату. Коли я з ними ознайомилася, то там дійсно були відсутні важливі речі, кількісні помилки й більша частина виступів. Тому я запитала про правки та озвучила зауваження. Просила роз'яснити його, яким чином я можу це зробити і як правильно оформити. Але він постійно спускав це на гальмах", – наголошує вона.

Коли депутатка подала свої зауваження до протоколу через загальний відділ міськради, то отримала телефонний дзвінок від Сарапійчука, який почав принижувати її та образливо висловлюватися, зокрема обізвав "ідіоткою" та "нелюдиною". Згодом у своєму кабінеті він дозволив собі такі вислови вже в присутності свідків, а тому Юзефович звернулася до голови міськради, щоб той ужив необхідних заходів.

На Житомирщині за сексизм звільнили секретаря ради, колишнього прокурора

Також вона ініціювала збір підписів серед депутатів за відкликання з посади секретаря міськради, а на сесії 19 квітня повноваження Сарапійчука достроково припинили. Як розповіла Юзефович, більшість жінок на засіданні проєкт рішення не підтримала:

"Жінки з іншої більшості не голосували, їм добре відомі факти, що відбувалися навколо, але, на жаль, їх вибір саме такий. Деякі покинули залу, щоб не брати участь у голосуванні. Деякі просто спостерігали. Мене підтримали тільки дві депутатки. 3 26 депутатів за зняття проголосували 15 депутатів, з них три жінки, в тому числі і я".

Дивіться ТОП-5 проявів сексизму, за які народних депутатів могли б усунути від засідань

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: