fbpx
Сьогодні
10:18 21 Кві 2021

Стефанчук та представники країн Люблінського трикутника їдуть на Донеччину

Перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук з представниками країн Люблінського трикутника сьогодні відвідають Донеччину.

Про це повідомляє пресслужба Апарату Верховної Ради України.

"21 квітня перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук здійснить робочу поїздку на Донеччину. Разом з першим заступником Голови парламенту візьмуть участь парламентарії країн Люблінського трикутника", — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що разом зі Стефанчуком Донеччину відвідають віцемаршалок Сейму Республіки Польща Малгожата Госєвська та віцеспікер Сейму Литовської Республіки Паулюс Саударґас.

"Європейські посадовці зможуть на власні очі побачити та дати оцінку ситуації на сході України, обговорити питання міжпарламентського безпекового співробітництва і протидії російській агресії", – додають у пресслужбі ВР.

Як повідомляла Рубрика, представники Люблінського трикутника будуть знаходитися з візитом в Україні протягом 19-24 квітня.

Довідка

Люблінський трикутник є форматом тристоронньої співпраці України, Польщі та Литви, започаткований главами МЗС трьох країн в липні 2020 року у Любліні. Метою створення нового формату є поглиблення, політичної, економічної і суспільної співпраці між трьома країнами та підтримка євроатлантичних прагнень України.

Раніше повідомлялося, що за особистої участі та сприяння Госєвської польські та українські волонтери провели з полоненими понад 60 інтерв'ю, а також було складено доповідь "Російські воєнні злочини в Україні в 2014 році".

У 2016 році польська політик особисто передала цю доповідь до Міжнародного кримінального суду в Гаазі. У січні цього року вона повідомила, що МКС взяв до уваги цю доповідь при розгляді матеріалів щодо злочинів на сході України.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: