fbpx
Сьогодні
Фото 09:20 21 Кві 2021

Сьогодні королеві Великобританії Єлизаветі II виповнилося 95 років

У середу, 21 квітня, королеві Великої Британії Єлизаветі II виповнилося 95 років. Дві третини свого життя вона є британським монархом.

За традицією публічні святкування дня народження британської королеви проводять влітку, проте народилася вона саме в цей день у 1926 році.

Цієї весни 95-річчя Єлизавети II затьмарене жалобою через втрату чоловіка. Принц Філіп, герцог Единбурзький, помер 9 квітня у віці 99 років, не доживши два місяці до 100-річчя. Кілька днів тому, 17 квітня, він був похований в каплиці Святого Георгія в Віндзорському замку. Їх шлюб з королевою тривав понад 73 років.

Єлизавета II є монархом, який найдовше очолює Велику Британію — вона набагато випередила своїх попередників на троні як за віком, так і за часом перебування на престолі (з 1952-го, тобто 69 років). Для Сполученого Королівства, для Співдружності націй і для всього світу вона давно є символом «цивілізованої» монархії як такої та британської монархії зокрема — що практично не залишає королеві простору для особистих емоцій.

Єлизавета II

Цього року іменинниця зі зрозумілих причин не відзначатиме день народження як завжди. Щорічно з нагоди своїх днів народження члени королівської сім'ї діляться новими сімейними портретами. Але на цей раз традицію Єлизавета II порушить.

Публічні урочистості з нагоди дня народження королеви також будуть в цьому році відрізнятися від попередніх святкувань. Правда, не стільки через особисті причини, скільки через пандемію коронавірусу.

Зараз королева проводить час в оточенні своїх помічників і улюблених собак у Віндзорському замку, і очікується, що найближчими днями її відвідають рідні. Не виключено, що привітати її з днем ​​народження приїде і 36-річний принц Гаррі. За деякими даними, він залишився в Великобританії ще на кілька днів, щоб налагодити відносини з близькими та особисто привітати бабусю зі святом.

Зібрали невеличку добірку архівних світлин Єлизавети II:

Єлизавета II

Єлизавета II

Єлизавета II

Єлизавета II

Єлизавета II

Єлизавета II

Єлизавета II

Єлизавета II

Єлизавета II

Єлизавета II

Єлизавета II

Єлизавета II

Єлизавета II

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: