fbpx
Сьогодні
21:52 21 Кві 2021

"Браття, ви не самі": представники Польщі та Литви відвідали прифронтову Донеччину

Фото: facebook.com/pavlokyrylenko.donoda

Делегації урядів Польщі, Литви та України відвідали сьогодні, 21 квітня, Донецьку область.

Про це повідомив голова ДонОДА Павло Кириленко.

"Браття, ви не самі. Ми на власні очі сьогодні побачили проблему, яка є не лише вашою проблемою, а й проблемою всієї Європи і всього світу. Це не двусторонній конфлікт, це агресія однієї сторони, і ця сторона – Росія. Ми хочемо об'єднати усі наші зусилля, щоб цей конфлікт був погашений, і щоб Україна відновила цілісність своїх кордонів. Ми побачили сьогодні страшну картину, і разом маємо це зупинити!" — такі слова підтримки Україні висловив віцеспікер Сейму Литовської Республіки пан Паулюс Саударґас, підсумовуючи перший день візиту віцеспікер українського, польського та литовського парламентів до Донецької області.

представники Польщі та Литви відвідали прифронтову Донеччину

Фото: facebook.com/pavlokyrylenko.donoda

Перший заступник Голови ВР України пан Руслан Стефанчук, віцемаршалок Сейму Республіки Польща пані Малгожата – Марія Гошевська, віцеспікер Сейму Литовської Республіки пан Паулюс Саударґас сьогодні відвідали Маріупольський порт, КПВВ "Гнутове" та селище Широкине.

"На жаль, я бачила вже не одну війну. Я спостерігала війну не лише тут, в Україні, а й у Грузії. На мою думку, їх об'єднує дві речі: страшна гнітюча тиша, яка панує зараз там, де колись вирувало життя; і винуватець цього – Російська Федерація, саме вона принесла біль, руйнування і спустошення на ці землі", – сказала віцемаршалок Сейму Республіки Польща пані Малгожата – Марія Гошевська.

представники Польщі та Литви відвідали прифронтову Донеччину

Фото: facebook.com/pavlokyrylenko.donoda

У Широкиному представники трьох парламентів виголосили спільну заяву про підтримку України та засудження агресивних дій Росії, і скріпили цю заяву своїми підписами у розташуванні однієї з військових частин, які тримають лінію української оборони навколо Маріуполя.

Перший заступник Голови ВР України пан Руслан Стефанчук подякував усім військовим – від рядових до генералів, які надійно обороняють Україну від агресора.

представники Польщі та Литви відвідали прифронтову Донеччину

Фото: facebook.com/pavlokyrylenko.donoda

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: