fbpx
Сьогодні
12:15 21 Кві 2021

У Харківській області СБУ затримала автобуси з 60 "тітушками": що відомо

Фото: СБУ

Під час антитерористичних навчань на Харківщині Служба безпеки запобігла спробі кількох груп "тітушок" проникнути на територію області.

Про це повідомив речник СБУ Владислав Абдула, передає Рубрика.

Всього затримали 60 "тітушок", які планували дестабілізувати ситуацію та створити "картинку для росЗМІ".

"Автобуси з "тітушками" були затримані на під'їздах до Харкова з боку Донецька, Дніпра та Полтави. Всі ці особи є мешканцями інших регіонів України і не мають жодного відношення до Харківської області", – повідомив речник спецслужби.

За даними СБУ, вказані групи направили до Харкова на замовлення однієї з проросійських політсил України для проведення у місті протестів.

Нет описания фото. Возможно, это изображение (дорога)

Також вони мали провокувати громадське невдоволення та масові протиправні дії під час проведення чергової сесії Харківської міської ради.

"Зазначені акції мали на меті дестабілізувати громадсько-політичну ситуацію в регіоні та створити вигідну керівництву Росії "картинку" для обґрунтування можливих актів агресії РФ проти України. Правоохоронці Харківщини, використовуючи усі передбачені законом засоби, припиняють можливі протиправні дії", – зазначили в СБУ.

Як повідомляла Рубрика, раніше розвідка сповіщала, що російська пропаганда витрачає значні кошти на інформаційну продукцію для створення оманливої загрози розгортання бойових дій нібито з вини України.

Зокрема, російські окупаційні адміністрації на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях для зйомок фейкових репортажів імітують ремонт бомбосховищ, медичних закладів. Також, посилюють режим охорони адміністративних будівель та об'єктів зберігання продовольчих резервів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: